MISTERI, TRAVEL

Azrul Bersama Lelaki Berjubah Putih Ketika Hilang di Bukit Broga

Azarul hilang pada 22 Januari 2017 dan dijumpai pada 28 Januari 2017.

Sekilas apa yang dilalui oleh adik Azarul sepanjang dia tersesat ke alam lain.

“semasa disana dia dijaga oleh ramai org lelaki yg pakai jubah putih. dia cuma nampak ada 2 org perempuan. mcm bidadari katanya. cantik tak tau nak digambarkan macam mana.. perempuan tu ajak dia kawin. dia tak nak. banyak syarat dia. antara syaratnya. dia tidak boleh balik jumpa mak ayah. kalu langgar syarat dia akan jadi gila, dan perempuan tu akan jadi cacat. bermula pada hari ketiga dia disana perempuan tu ajak kawin, dia tolak. sampai hari ke 7 pun dia tolak jugak. disebabkan itu dia dilepaskan. menurutnya, kalau dia tak balik jugak pada hari ke 7.. maknanya dia kawin dengan perempuan itu.. disana dia solat mcm biasa. disana hanya boleh buang air kecil je. buang air besar tak boleh. disana mereka hanya beribadat sahaja..
menurutnya lagi, masa hari kejadian petang dia hilang tu. masa dia nk naik. dia nampak sorang budak. budak tu ajak ikut dia.. jalan tu ada 2. kiri/kanan. dia pilih kiri. itu punca dia sesat. disana dia duduk dalam gua & tido atas batu.”

ni lah antara yg diceritakan kepada En Roslie sewaktu bersama duduk di dalam wad Hospital Kajang malam tadi.

“Sesungguhnya hanya Allah yang maha mengetahui…

#allahuakbar

________________________________________________

Sekian, dari saya YusReen Eryn .. diharap informasi ini dapat merungkai segala pertanyaan semua keatas kejadian ini.

Maaf dari saya andai ada kekurangan dlm menyalurkan informasi.

Doakan agar adik Azarul sembuh sepenuhnya seperti sediakala.

Terima Kasih .

 


Penulis : YusReen Eryn

Klik sini untuk kongsi cerita anda

Read More...

TRAVEL

[LOG] Bertahan di Gunung Banjaran Titiwangsa Selama 21 Hari (Trans Titiwangsa V3) II

Part I : [LOG] Bertahan di Gunung Banjaran Titiwangsa Selama 21 Hari (Trans Titiwangsa V3)

 

18/01/2016
Day 2
Kem Pakma – Kem Tengah – Kem Tongkat Ali – Puncak Tipu – LWP – Puncak Chamah – Kem Sg Rekom.
.
Subuh menjelma dan embun pagi mula menggigit kami dengan kesejukan. Kem Sg Rekom ni memang betul2 dekat dengan WP. Secara tak langsung, kesejukannya tu mengundang kemalasan kami untuk bangun. Kami bangun dengan semangat yang baru untuk menghabiskan misi ini, setelah dituruni hujan malam semalam. Hujan hari pertama merupakan salam pengenalan bagi kami, seolah-olah akan ‘temani’ kami hingga ke akhir ekspedisi. Huhu. Slow-slow, Azim keluar dari sleeping bag dan kejutkan yang lain. Usai semua selesai tunaikan kewajipan agama, kami mula membantu apa yang perlu. Chef-chef untuk setiap Team dah mula berniaga. Breakfast kami pagi tu telur, mushroom soup dengan roti. Lepastu masak sekali lunch pack (nasi, ayam sambal, sayur campur) best weii keluar ration. TAHNIAH LAAA yang dpt keluar ration untuk hari ni.eemmm.Aku menunggu la turn esok. huhu. Lepas breakfast, masing2 kemas beg yang hendak disimpan dekat Kem Sungai Rekom dan bergerak terus ke destinasi tujuan.

Read More...

MISTERI, TRAVEL

Misteri Gunung Stong

PERJALANAN MENDAKI
Kisah Seram ini berlaku kira-kira setahun yang lalu semasa aku mengikuti ekspidisi Rakan Muda ke Gunung Stong. Gunung ini terletak di hutan Jelawang di negeri Kelantan. Kami sampai ketapak perkhemahan Gunung Stong jam 8:00 malam. Setelah selesai mendirikan khemah, masing-masing membersihkan diri. Ada yang mandi dibilik air yang disediakan, dan ada yang mandi disungai yang berdekatan. Ketika itu aku sudah merasa seram sejuk seolah-olah ada sesuatu yang memerhati gerak-geri kami.

Read More...

TRAVEL

[LOG] Bertahan di Gunung Banjaran Titiwangsa Selama 21 Hari (Trans Titiwangsa V3)

Penafian : Cerita ini adalah sebuah cerita sekumpulan anak muda yang diterajui seorang ‘Mountain Guide’ yang begitu teruja untuk menerokai keindahan alam ciptaan Illahi di tanah air sendiri. Cerita ini tidaklah sehebat perjalanan sesetengah pendaki ke Gunung Rinjani ataupun Gunung Everest, Gunung Kilimanjaro, mahupun ke Annapurna Base Camp yang menjanjikan view dan perjalanan merentasi ais serta glacier. Ini sebuah cerita sekumpulan pendaki muda dan sejarah pendakian di Malaysia sebagai kumpulan pendaki universiti pertama yg merentasi Banjaran Titiwangsa sejauh ~200km dalam masa 21 hari. Tanggapan setiap individu itu pasti berbeza. Niat kami hanya utk berkongsi cerita dan pengalaman. Ini adalah penceritaan individu dan dari perspektif kaca mata sendiri.

Read More...