UMUM

Normalisasi Pornografi

Assalamualaikum Admin.

Aku harap admin sudi approve cerita aku, sebab ada perkara penting yang aku nak sampaikan kepada rakyat Malaysia.

Untuk pengetahuan semua, aku budak UIA. Tahun satu.

Aku tulis ni dengan perasaan sebak dan air mata yang berjuraian keluar.

Entahlah. Aku tak tahu mcm mna nak describe perasaan ni.

Read More...

UMUM

Jodoh Keropok Lekor

Assalammualaikum. Terima kasih admin siarkan cerita aku ni.

Sedikit intro pasal diri aku. Aku Kama, perempuan & berasal dari Pahang. Berkerja sebagai pensyarah di Johor Bharu. Sebelum tu aku nak cakap yang cerita aku ni sangat panjang. Kalau berminat untuk tahu secara details, korang baca la setiap perenggan.

Read More...

MISTERI, TRAVEL

Azrul Bersama Lelaki Berjubah Putih Ketika Hilang di Bukit Broga

Azarul hilang pada 22 Januari 2017 dan dijumpai pada 28 Januari 2017.

Sekilas apa yang dilalui oleh adik Azarul sepanjang dia tersesat ke alam lain.

“semasa disana dia dijaga oleh ramai org lelaki yg pakai jubah putih. dia cuma nampak ada 2 org perempuan. mcm bidadari katanya. cantik tak tau nak digambarkan macam mana.. perempuan tu ajak dia kawin. dia tak nak. banyak syarat dia. antara syaratnya. dia tidak boleh balik jumpa mak ayah. kalu langgar syarat dia akan jadi gila, dan perempuan tu akan jadi cacat. bermula pada hari ketiga dia disana perempuan tu ajak kawin, dia tolak. sampai hari ke 7 pun dia tolak jugak. disebabkan itu dia dilepaskan. menurutnya, kalau dia tak balik jugak pada hari ke 7.. maknanya dia kawin dengan perempuan itu.. disana dia solat mcm biasa. disana hanya boleh buang air kecil je. buang air besar tak boleh. disana mereka hanya beribadat sahaja..
menurutnya lagi, masa hari kejadian petang dia hilang tu. masa dia nk naik. dia nampak sorang budak. budak tu ajak ikut dia.. jalan tu ada 2. kiri/kanan. dia pilih kiri. itu punca dia sesat. disana dia duduk dalam gua & tido atas batu.”

ni lah antara yg diceritakan kepada En Roslie sewaktu bersama duduk di dalam wad Hospital Kajang malam tadi.

“Sesungguhnya hanya Allah yang maha mengetahui…

#allahuakbar

________________________________________________

Sekian, dari saya YusReen Eryn .. diharap informasi ini dapat merungkai segala pertanyaan semua keatas kejadian ini.

Maaf dari saya andai ada kekurangan dlm menyalurkan informasi.

Doakan agar adik Azarul sembuh sepenuhnya seperti sediakala.

Terima Kasih .

 


Penulis : YusReen Eryn

Klik sini untuk kongsi cerita anda

Read More...

MISTERI

Dia Marah – UiTM Lendu

UiTM lendu memang sangat cantik,suasananya friendly,walaupun ada je orang yang tak friendly.Kawasan yang menenangkan bagi pencinta alam semulajadi.Cewahh.sebab UiTM lendu ni terletak di Alor Gajah,melaka dan dikelilingi oleh hutan,UiTM lendu ni letaknya ditepi jalan dan berhadapan dengan UiTM ni ada rumah-rumah sewa yang kebanyakannya disewa oleh pelajar-pelajar disitu.

Read More...

MISTERI

Sesat di Midvalley

Salam pada semua pembaca OK!. Sebelum aku nak ceritakan kisah yang aku alami, sebenarnya aku bukan peminat kisah-kisah seram ataupun misteri, tapi kejadian yang berlaku ini betul-betul memberi kesan terhadap diri aku. Kawan sebilik aku yang menunjukkan page OK! ini setelah aku ceritakan kejadian yang berlaku, katanya, “mungkin kau boleh kongsi pada semua terutama student UM, hahaha”. Maafkan aku sebab menggunakan kata ganti diri “aku” supaya lebih selesa dan kena dengan mood aku nak menaip. Okay kita mulakan.

Read More...

TRAVEL

[LOG] Bertahan di Gunung Banjaran Titiwangsa Selama 21 Hari (Trans Titiwangsa V3) II

Part I : [LOG] Bertahan di Gunung Banjaran Titiwangsa Selama 21 Hari (Trans Titiwangsa V3)

 

18/01/2016
Day 2
Kem Pakma – Kem Tengah – Kem Tongkat Ali – Puncak Tipu – LWP – Puncak Chamah – Kem Sg Rekom.
.
Subuh menjelma dan embun pagi mula menggigit kami dengan kesejukan. Kem Sg Rekom ni memang betul2 dekat dengan WP. Secara tak langsung, kesejukannya tu mengundang kemalasan kami untuk bangun. Kami bangun dengan semangat yang baru untuk menghabiskan misi ini, setelah dituruni hujan malam semalam. Hujan hari pertama merupakan salam pengenalan bagi kami, seolah-olah akan ‘temani’ kami hingga ke akhir ekspedisi. Huhu. Slow-slow, Azim keluar dari sleeping bag dan kejutkan yang lain. Usai semua selesai tunaikan kewajipan agama, kami mula membantu apa yang perlu. Chef-chef untuk setiap Team dah mula berniaga. Breakfast kami pagi tu telur, mushroom soup dengan roti. Lepastu masak sekali lunch pack (nasi, ayam sambal, sayur campur) best weii keluar ration. TAHNIAH LAAA yang dpt keluar ration untuk hari ni.eemmm.Aku menunggu la turn esok. huhu. Lepas breakfast, masing2 kemas beg yang hendak disimpan dekat Kem Sungai Rekom dan bergerak terus ke destinasi tujuan.

Read More...

UMUM

Berdosa Tak Agak-Agak Aku Doakan Ramai Orang Meninggal Setiap Hari

Terima kasih admin kalau cerita aku ni berjaya disiarkan. Sebenarnya cerita yang aku nak kongsi ini, tak ada apa-apa pon. Biasa-biasa sahaja. Tetapi cukup terkesan bagi aku bila aku tengok dekat FB dan TV harini penuh bercerita pasal hantar anak ke sekolah. Aku pon ada kisah jugak pasal hantar orang ke sekolah,tapi bukan anak, tapi adik lelaki aku, Ijat. Maaf cerita ni agak panjang. Mohon bertabah.

Read More...

UMUM

Jangan Terlalu Menunjuk Kebaikan Diri, Takut Keikhlasan Tu Tiada”

Assalamualaikum

Aku Maira. Aku budak kolej biasa-biasa je. Maaf kalau intro tak berapa nak cun tp aku cubalah utk menulis sehabis baik buat pembaca.

Ramai sibuk cerita pasal mental disorder lah, housemate la, roomate la, mmg cerita ni ikut musim ke? Buat confessor yg cerita pasal roomate yg islamik tu, tahniah la sb dpt kawan yg zahirnya mmg nampak kebaikan dan kau sedarinya sendiri.

Read More...

UMUM

Harta Tersembunyi Peninggalan Arwah IV

Salam. Sorry buat korang menunggu. Dalam part terakhir ni, ada banyak penjelasan yang mungkin boleh buat korang pening, so, minum air dulu. Then baca.

Aku tahu ramai yang fikir tentang keluarga aku dan keselamatan aku. Aku dah letak diri aku dalam bahaya from the very beginning of this confession lagi. Aku ready untuk menerima apa2 consequences. Sebab aku percaya, aku tahu apa yang aku buat. Sincerely, takde sebab kenapa aku dalam bahaya.

Read More...

UMUM

Harta Tersembunyi Peninggalan Arwah III

Salam semua, terima kasih sebab sudi tunggu aku post. Banyak kerja kena settle. Hari ni aku offday, so sesuai untuk aku post. Aku ada beberapa issue lepas aku post second confession. Keluarga aku serang aku dengan macam2 soalan dan tuduh aku buka aib keluarga. Ada sebab aku memilih untuk post cerita ni.

Read More...